OSA 2 Nortechin uudet asiakkuudet tutuksi -juttusarjasta

Black Bruin Oy – Nortechin materiaalinhallintaosaaminen vakuutti

Juttusarjassa esitellään Nortechin uudehkoja asiakkuuksia, joiden kaikkien kanssa olemme aloittaneet yhteistyön kuluneen kahden vuoden aikana. Nämä yritykset ovat PEL-Tuote Oy, Black Bruin Oy ja Ny-TEK Oy. Heille valmistettavat kappaleet sopivat hyvin Nortechin tuotantoon, sillä niiden valmistusketjun toimintamalli täydentää hyvin aikaisempaa toimintaamme. Se tuo lisää kokonaistehokkuutta ja helpottaa tuotannonsuunnittelua.

Black Bruin Oy – Nortechin materiaalinhallintaosaaminen vakuutti

Jyväskyläläinen Black Bruin Oy valmistaa radiaalimäntätekniikkaan perustuvia hydraulimoottoreita ja -rotaattoreita sekä ohjausjärjestelmiä liikkuvan kaluston (mobile) ja teollisuuden voimansiirtokohteisiin. Tuotteet ovat parhaimmillaan hidaskäyntistä ja korkeavääntömomenttista (low speed, high torque) voimansiirtoa vaativissa käyttökohteissa. Tuotteiden historia alkaa vuodesta 1959, jolloin insinööri Ilmari Louhio (1919 – 2015) kehitti Sisu-nestemoottorin. Moottoria käytettiin esimerkiksi perävaunujen ja tykkien vetomoottorina ja sen valmistuksesta vastasi Oy Sisu Auto Ab Helsingissä.

Sisu-moottorin tekniikkaan perustuvat ensimmäiset Black Bruin -moottorit kehitettiin vuonna 1984. Vuosikymmenten kuluessa tuotteiden jatkokehityksestä ovat vastanneet vahvat suomalaiset konepajakonsernit, kuten Valmet, Metso ja Sampo-Rosenlew. Vuonna 2016 yritys siirtyi yksityisomistukseen ja nimi muutettiin vastaamaan markkinoilla tunnettua Black Bruin -tuotemerkkiä.

Black Bruin Oy:n asiakkaita ovat muun muassa maatalous-, metsä-, kaivos- ja rakennuskonevalmistajat ympäri maailman, viennin osuuden ollessa yli 70 %.

Black Bruinin ja Nortechin yhteistyö nytkähti kunnolla liikkeelle vuonna 2018. BlackBruinia kiinnosti Nortechissa laadukkaan koneistusosaamisen lisäksi erityisesti materiaalinhallinta.

”Tuotteemme koneistetaan valuraudasta ja yleensä huolehdimme niihin valut itse, koska eri valuja saattaa tulla eri valimoilta ympäri Eurooppaa.  Nortech pystyy kuitenkin huolehtimaan valujen ostot itse, varastoimaan ne ja toimittamaan ne meille koneistettuna. Se helpottaa totta kai tekemistämme ja vapauttaa pääomaa turhasta varastoinnista, ostoista vastaava Raimo Piippa BlackBruinilta toteaa.”

Lue lisää BlackBruinista.

www.blackbruin.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.