Blogi: Hyväksi todettuna kohti loppuvuotta

Blogi: Hyväksi todettuna kohti loppuvuotta

Byrokratia on jo sanana sellainen, että sen kuullessa nousee hiukan varpailleen. Sillä on hyvä tarkoitus käytäntöjen kehittämiseksi, mutta valitettavasti se myös samaan aikaan työllistää valtavasti ja syö resursseja itse käytännön työstä. Kokonaisuuden kannalta on kuitenkin hyvä, että byrokratiaa on, vaikkakin jonkinmoista yhdenmukaisuutta tai ns. hyväksilukua toivoisi niissäkin käytettävän. Toisin sanoen tervettä järkeä.

Nortechille on jo tämän vuoden aikana tehty mm. kolme erilaista merkittävää asiakasauditointia tai -katselmusta – ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 -ympäristöjärjestelmän auditointi, aluehallintoviraston työturvallisuustarkastus, työterveyden työpaikkaselvitys sekä palotarkastus. Nämä kaikki ovat sattuneet tulemaan samaan sykliin ilman mitään sen kummempaa erikoisuutta, josta nämä ns. tarkastukset olisivat voineet johtua. Hyvillä mielin ja ylpeästi voidaankin todeta, että Nortechin osalta nämä kaikki erilaiset tarkastukset saatiin läpi ilman poikkeamia. Kehitettävää toki aina riittää, joten sen suhteen on hyvä muistaa pitää jalat tukevasti maan pinnalla ja jatkaa töitä nöyrästi, mutta ylpeästi eteenpäin.

Kulunut vuosi on sujunut Nortechin osalta mukavasti. Asetettujen vuositavoitteiden suhteen ollaan edetty hyvin, vaikka haasteitakin on riittänyt. Tyytyväisiä saamme kuitenkin alkuvuoteen olla ja sen kunniaksi vietimme koko henkilöstön kanssa kesäkuussa TYKY-päivää.

Haasteista suurin on edelleen, ja koko ajan korostuen, osaavan työvoiman puute. Erilaisia lääkkeitä tämän asian korjaamiseksi tehdään koko ajan, mutta merkittävin toimi lähtee liikkeelle nyt kesän aikana. Aloitamme yhteistyön T-Drill Oy:n ja Purso Oy:n kanssa koneistajapulan taltuttamiseksi ja pyrimme löytämään Kyrönmaalle syksyn aikana peräti kymmenen koneistajaa koulutettavaksi koneistajan töihin! Koulutusta tulee tukemaan hienosti myös Isonkyrön kunta, joka on lupautunut tukemaan muualta muuttaneita kouluttautujia asunnon löytämisessä sekä edullisissa asumiskuluissa. Tällainen yhteistyö alueen eri yritysten ja kunnan välillä on poikkeuksellista. On hienoa olla kehittämässä ja osa projektia, josta ympäri Suomea olisi opittavaa työvoimapulan ehkäisemiseksi.

Juhannus, kesä ja kesälomat lähestyy. Nortechilla tuotanto pyörii koko kesän, mutta luonnollisesti kesälomat aiheuttavat sen, että tuotantomme on rajallista kesälomien ajan. Tästä on kuitenkin ilmoitettu asiakkaillemme hyvissä ajoin, joten Nortech lähtee luottavaisin mielin, hyvin tarkastettuna kohti kesää ja loppuvuotta.

Hyvää juhannusta, mukavaa kesää ja rentouttavaa lomaa, kun sen aika koittaa!

Jorma Lähetkangas

Toimitusjohtaja, Nortech Metal Oy

Siirry ”Ajankohtaista”-sivulle

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.