Blogi: Investointirikasta kesää!

Blogi: Investointirikasta kesää!

Poikkeuksellinen kevät on takana ja epävarmat ajat edessä. Näin voisi kiteyttää yhteen lauseeseen kuluneet kuukaudet ja nykyisen tunnetilan. Korona-aika on tuonut mukanaan paljon haasteita myös teollisuuteen, jossa mm. komponenttipulasta johtuvia lomautuksia on ollut siellä täällä. Monella yrityksellä on kuitenkin ollut onnellinen tilanne siinä mielessä, että olemassa oleva tilauskanta ja tarvittava komponenttivarasto ovat olleet niin suuria, että töitä on riittänyt vaikeinakin aikoina. Myös meillä Nortechilla on ollut ilo painaa töitä koko poikkeusajan ja siitä erityiskiitos asiakkaillemme!

Olemme auki koko kesän. Henkilöstön kesälomia on porrastettu kesäkuun alusta lähtien ja porrastukset jatkuvat pitkälle syksyyn. Niin sanotulla puskurityöllä on myös yritetty tehdä kaikki voitava sen eteen, että kesän aikanakin palvelumme ja toimitusvarmuutemme säilyisivät korkeina. Kokonaishenkilömäärämme on, kesätyöntekijät mukaan luettuna, ensimmäistä kertaa yli 50 henkilöä, joten kiireiseen kesään on varauduttu. Tästä huolimatta on muistettava, että kesä on kriittistä aikaa, joten normaalista poikkeaviin asioihin ei valitettavasti pystytä nopealla aikataululla vastaamaan. Sen lupaan, että parhaamme teemme!

Huoli on kuitenkin jo siitä, miten uusia tilauksia saadaan syksyksi sisään. Pelko on, että teollisuudessa koronan vaikutus näkyy vasta myöhemmin, sillä kysyntä ja uudet tilaukset ovat vähentyneet radikaalisti koronan tuoman epävarmuuden myötä. Epävarmuus on vieläpä niin pirullinen kaveri, että se ruokkii itse itseään. Siksi surkutella ei saakaan tämän enempää, vaan pitää uskoa tulevaan! Vaikka osakemarkkinoilla eletään tällä hetkellä varsin poukkoilevaa aikaa, niin isossa kuvassa koronan aiheuttama romahdus on ollut kuitenkin jopa hätkähdyttävän lyhytkestoinen. Markkinoilla olisi selvästi halu kasvaa ja normalisoitua, joten nyt on meistä jokaisesta kiinni, jatkuuko suunta haluttuna.

Järjetöntä velanottoa täytyy toki välttää, mutta kehoitan silti tulevana kesänä kaikkia investoimaan niihin asioihin, joista olette jo jonkun aikaa haaveilleet – ensisijaisesti tietysti suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin! Älkää siis jättäkö lomarahoistanne liikaa säästöön, sillä kuluttamisen aika on juuri nyt! Vain laittamalla raha liikkeelle saadaan koko maailman talous pyörähtämään samalle radalle, jolla se oli ennen koronaa. Lomien jälkeen työtkin maistuvat paremmin, kun loppukesän helteillä viilentää otsaansa tyhjällä rahapussilla. 😊

 

Mukavaa juhannusta sekä hyvää ja terveellistä kesää 2020!

 

Jorma Lähetkangas

Toimitusjohtaja, Nortech Metal Oy

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.