Blogi: Kasvua vuodesta toiseen – maailmanpolitiikan ehdoilla

Blogi: Kasvua vuodesta toiseen – maailmanpolitiikan ehdoilla

Viime vuonna näihin aikoihin toivoin vastaavassa blogissani, että tästäkin vuodesta tulisi Suomelle juhlavuosi. Aina löytyy parannettavaa, mutta hyvän taloudellisen kasvun ja työllisyyden paranemisen ansiosta Suomi pystyy nyt lyhentämään valtionvelkaansa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Tämä on hienoa, sillä jokainen meistä varmasti ymmärtää, että velaksi elämisen on joskus loputtava.

Nortech Metal on myös tänä vuonna kasvanut taloudellisesti ja rekrytoinut uutta henkilöstöä. Tämä kaikki mahdollistaa sen, että ensi vuodelle on budjetoitu Nortechilla merkittävää kasvua. Toki rehellisyyden nimissä on muistettava, että tämän vuoden loppupuolella oli kuitenkin jo selvästi havaittavissa, että kasvaminen ei ole itsestään selvää. Trumpin vetämä USA:n kauppapolitiikka luo epävarmuutta maailmanmarkkinoille ja niin kaukaiselta kuin se kuulostaakin, sillä on lopulta vaikutusta myös pohjalaisiin PK-yrityksiin.

Vaikka epävarmuudet ovatkin ns. isompien asioiden käsissä, kaikista parasta valmistautumista epävarmuuksiin on kehittää omaa tekemistään entistä paremmaksi. Nortechilla on investoitu tänäkin vuonna rohkeasti uusiin tuotantokoneisiin, jotka luovat jatkossa mahdollisuuksia entistä laajemmalle asiakassektorille. Myös osaamiseen on satsattu ja ensi vuodelle tärkeänä tavoitteena on parantaa koneiden ja ohjelmistojen hyötysuhdetta. Nykyiset asiakkaamme ennakoivat kasvua vuodelle 2019 ja lisäksi tarkoituksenamme on aloittaa yhteistyötä uusien strategisten asiakkaiden kanssa.

Ensi vuonna Nortech ottaa omalta osaltaan osaa myös kansainvälisiin ilmastotalkoisiin. Marttilantien kiinteistö muutetaan öljystä paikallisella biopolttoaineella toimivaksi. Lisäksi suunnitteilla on aurinkoenergian käyttöönotto molempiin tuotantohalleihin.

Nämä kaikki asiat kuvaavat sitä, että vain omalla tekemisellämme voimme vaikuttaa maailmanlaajuisesti tärkeisiin asioihin. Aina on nimittäin helppo arvostella muita, vaikka alkuun kannattaisi miettiä, mitä minä/me voisimme tehdä itse paremmin?

Vuosi kääntyy loppusuoralle. On jälleen aika rauhoittua ja miettiä elämän arvojärjestystä. Satsataan siis viimeistään näinä hetkinä omaan ja läheistemme hyvinvointiin! Rentoutumisen jälkeen jaksetaan kehittää paremmin myös töitämme ja yhteistyötämme parempaan suuntaan. Nortechilla ollaan töissä myös välipäivinä, joten vaikka arkipyhiä on paljon, niin hengähdysaika ei ole siltikään kovin pitkä. Otetaan joulunpyhistä kaikki hyöty irti!

Haluan kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä henkilöstöämme.  Tehdään yhdessä vuodesta 2019 meille kaikille – ja myös Suomelle – menestyksekäs!

Hyvää ja rentouttavaa joulun aikaa!

Jorma Lähetkangas

Toimitusjohtaja, Nortech Metal Oy

Siirry ”Ajankohtaista”-sivulle

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.