Hyvät koneresurssit mahdollistavat uudet työt

Hyvät koneresurssit mahdollistavat uudet työt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nortechin tähänastinen kasvu on perustunut pitkälle siihen, että yrittäjä Jari Viertolalla on ollut hyvä riskinottokyky. Yritys on investoinut rohkeasti myös hiljaisempina aikoina. Se on mahdollistanut kasvun viimeistään silloin, kun yleinen suhdannetilanne on kääntynyt positiiviseksi. Tämäkään vuosi ei ole tehnyt historiaan muutosta. Nortech on investoinut kuluneen vuoden aikana peräti viiteen uuteen ja kahteen käytettyyn tuotantokoneeseen.

Monipuolinen konekanta ja materiaalinhallinta ovat Nortechin vahvuus

Nortechilla on käytössä tänä päivänä yhteensä n. 40 erilaista työstökonetta. Työstökoneiden kokohaitari on varsin laaja. Karkeasti voisi sanoa, että Nortech voi tehdä kappaleita aina sormenpään kokoisista osista aina  eurolavankokoisiin kappaleisiin.

Nortechin ylivoimaisena vahvuutena on koneistukseen liittyvä materiaalinhallinta. – Meillä on hyvät kanavat toimittajaverkostoihin ja esimerkiksi valurautojen hankkimisessa hallitsemme, kuinka pitkän toimitusajan materiaali saadaan toimitettua asiakkaille tarpeen tullen lyhyelläkin toimitusajalla, kertoo toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas.

Uusilla koneilla uusia vahvuuksia

Tämän vuoden investoinnit keskittyivät pääasiassa tankosorveihin. Niissä Nortechilla onkin nyt kilpailukykyinen konekalusto – esimerkiksi erilaisten tappien tai akseleiden koneistukseen.

Myös pystysorviosasto sai vahvistusta. Nortechin useat ja isohkot pystysorvit mahdollistavat isompien pyörähdyskappaleiden valmistamisen varmasti kilpailukykyisellä tavalla.

Jyrsin puolella Nortechille uusittiin tänä vuonna uusi pystykarainen työstökeskus. Ennestään vahva jyrsintäosaaminen ja resurssi ovatkin myös yksi Nortechin vahvuuksista. Erilaisia porauksia vaativat ja geometrisesti haastavat kappaleet, kuten esimerkiksi erilaiset vaihteiston tai moottorin osat, ovat sarjatuotantona niitä, joissa Nortechin hinta-laatusuhde on varmasti kilpailukyinen.

Tänä vuonna on investoitu myös uuteen teollisuuspesukoneeseen ja kiilaurakoneeseen, joten kappaleita voidaan jalostaa Nortechilla entistä monipuolisemmin.

Strategiset asiakkuudet kiikarissa

Uudet koneet mahdollistavat uudet asiakkuudet. Nortechin strategiana on etsiä pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa käydään kauppaa isommista kokonaisuuksista. Nortechin asenne, osaaminen ja konekanta antavat tällaiseen yhteistyöhön poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet. Tulevaisuuden tavoitteena on lisätä erityisesti isompien vaakakaraisten työstökeskusten käyttöä. – Emme pelkää tarvittaessa investoida esimerkiksi FMS-tyyliseen ratkaisuun, mikäli uusi asiakkuus sitä vaatii, lupaa Lähetkangas.

Uusi Haas DS30Y CNC -sorvi vastakaralla, Y-akselilla ja tankoautomaatilla varusteltuna tuo kilpailukykyä Nortechin sorvauskalustoon.

Siirry ”Ajankohtaista”-sivulle

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.