Kasvu Open oli Nortechille mahtava kokemus

Kasvu Open oli Nortechille mahtava kokemus

Nortech Metal osallistui viime viikolla Kasvu Open -kilpailun finaaliin Jyväskylässä, jonne oli valittu Suomen 100 kasvulupaavinta yritystä. Nortech oli tapahtumassa mukana Teollisuus 4.0 lavalla, jota isännöi Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Finaalissa yritykset pitivät vuoron perää n. 2 minuuttia kestävän pitchauksen, jonka jälkeen vielä 4 eri asiantuntijaa sparrisivat/haastoivat yrityksen kasvusuunnitelmia. Vastaaviin pitchauksiin ja sparrauksiin Nortech oli osallistunut aiemmin jo Pietarsaaressa, Vaasassa sekä Oulussa.

– Kasvu Open kokonaisuutena on ollut sellainen, jota voi kyllä hyvällä mielin suositella muillekin pk-yrityksille. Sen aikana saa luotua arvokkaita verkostoja sekä saa eri asiantuntijoilta näkemystä oman yrityksensä asioista. Paljon on kuitenkin yrityksestä itsestään kiinni, kuinka näihin tapahtumiin satsaa ja kuinka paljon hyötyä tapahtumasta saa. Nortechille tapahtuma antoi pieniä konkreettia vinkkejä mm. markkinointiin, mutta suurin hyöty meille oli ilman muuta verkostojen luominen sekä uskon vahvistus, jota kasvusuunnitelmiimme saatiin, Nortechin toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas toteaa.

Myös hallituksen puheenjohtaja, yrittäjä Jari Viertola oli tyytyväinen.

– Onneksi lähdin Jyväskylään matkaan, jotta näki tämän tapahtuman. Ylpeä saa yrityksestä olla.

Nortech ei sijoittunut kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon, jonne pääsi lopulta vain kaksi teollisuusalan yritystä. Katkeruutta tämä ei Nortechilla aiheuta.

– Hienoja yrityksiä oli koko tapahtuma täynnä. On mahtavaa nähdä, että Suomesta tulee eri alan osaajia, jotka uskovat omaan tekemiseensä ja luovat työpaikkoja. Tuo työpaikkojen luonti pitääkin vaan jatkossa näkyä paremmin voittajia valittaessa. Vaikka itse yritys siinä kasvaisi ja kehittyisi, niin kyllä Suomen kannalta on todella harmittavaa, mikäli työpaikkoja siirretään ulkomaille, niin kuin joissakin yrityksissä oli suunnitelmana.  Tuo oli ainut asia, mikä jäi tästä Kasvu Openista vähän hampaankoloon, muuten se oli kyllä matkana mahtava kokemus, Lähetkangas summaa.

Siirry ”Ajankohtaista”-sivulle

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.