Ajankohtaista

Nortech mukana AMK-opiskeluissa

Nortech mukana AMK-opiskeluissa

Kuluneen talven aikana Nortech Metalille on tehty useampi projektityö Seinäjoen ammattikorkeakoulun konetekniikan projektipajassa (SeAMK Projektipaja®). Projektitöiden avulla Nortech on saanut vietyä sille sopivia kehityskohteita eteenpäin ja opiskelijat ovat päässeet käytäntöön ja työelämään kiinni opiskeluihin sopivalla tavalla. Nortechille on tehty mm. layout-piirustukset tuotantohalleista nykyisillä konesijainneilla, uusi työkalujärjestelmän hallinnointityökalu Marttilantien tuotantohallille sekä erilaisten tanko- ja putkimateriaalien varastointiin liittyvä kehitystyö nykyisille hyllypaikoille.

”Mielestäni tällaista yhteistyötä kaikkien oppilaitosten ja yritysten välillä tulisi lisätä entisestään. Yritykset saavat opiskelijoiden avulla helposti kiireen takia jätettyjä kehitysprojekteja maaliin todella edullisesti ja pienin resurssein. Samalla yritykset saavat itselleen mainosta opiskelijoiden keskuudessa ja pääsevät tutustumaan tulevan sukupolven työntekijöihin, jotka voivat tulevaisuudessa työllistyä joko ko. yritykseen tai vaikkapa ko. yrityksen asiakkaalle. Opiskelijoita kannattaa siis kohdella hyvin. Toki on tärkeää, että opiskelijoille tehdään myös selväksi työelämän ja esimerkiksi PK-yrityksen resurssit. Liian siloistakaan kuvaa ei saa antaa, muuten karataan todellisuudesta,” toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas muistuttaa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun konetekniikan lehtori Kimmo Kitinoja pitää tällaisia projektitöitä todella tärkeinä opiskelujen keskellä. ”Ilman työpaikalla tehtäviä projekteja, opetus olisi liian teoriapainotteista, eikä opiskelijalle syntyisi aitoa kuvaa työn kohteesta ja sen vaatimuksista. Nortech Metal on ollut tykätty projektipaikka opiskelijoiden keskuudessa, ja alustavasti onkin jo sovittu, että syksyllä kartoitamme uusia projekteja Nortechille,” Kitinoja kertoo.

Opiskelija Atte Koskimäki oli mukana projektissa, jossa piirrettiin uudet layoutit nykyisille tuotantohalleille. Projekti onnistui hyvin ja sitä jalostetaan jatkoprojektissa, joka starttaa syksyllä.

”Meille jäi tosi hyvä fiilis tästä projektista kaikinpuolin. Oli helppo tehdä meille annetut työt ja apua saatiin aina kun tarvittiin. Nortechista jäi yrityksenä hyvä kuva. Näyttää, että firmalla asiat pyörii hyvin ja kasvusuuntakin vaikuttaa olevan vain ylöspäin, ” Koskimäki kehuu. Myös uuden työkalujärjestelmän projektissa mukana olleet opiskelijat kehuvat Nortechia – erityisesti sen rentoa ja mukavaa työilmapiiriä.

Projektityöt onnistuivat kaikki hyvin. Osa ryhmistä vaati enemmän ohjausta kuin toiset, mutta kokonaisuudessaan Nortechilla ollaan erittäin tyytyväisiä tehtyihin projekteihin. Mielellämme jatkamme tällaista yhteistyötä jatkossakin.

Scroll to Top