On kiitosten aika!

On kiitosten aika!

Kulunut vuosi on ollut meille kaikille poikkeuksellinen. Reipas vuosi sitten tehdyt budjetit ja tavoitteet tälle vuodelle on monien yritysten kohdalla saatu heittää romukoppaan – niin suuren kansainvälisen poikkeaman korona on kaikille aiheuttanut. Taistelu tautia vastaan vielä jatkuu ja lähikuukaudet ovat avainasemassa sen taltuttamiseksi. Ymmärrettävää väsymystä, ja jopa välinpitämättömyyttä, koronaa kohtaan on ilmoilla, mutta koitetaan nyt vielä jaksaa. Tässä taistelussa meillä on kuitenkin läheiset ympärillämme, lämmin koti ja ravinto sekä muuten turvallinen lähiympäristö. Ei siis todellakaan puhuta kovin haastavista olosuhteista verrattuna noin 80 vuotta sitten käytyihin taisteluihin, jossa isänmaatamme puolustettiin!

Nortechille kulunut vuosi on tietysti tuonut myös omat haasteensa, mutta kokonaisuudessaan olemme selviytyneet niistä hyvin omien turvatoimiemmekin ansiosta. Keväällä korona aiheutti meille jopa lisätilauksia, mutta loppuvuodesta markkinoiden epävarmuus näkyi konkreettisesti myös meillä. Esimerkiksi lokakuun liikevaihtomme putosi yli 25 % viime vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta Nortech tulee tänäkin vuonna pysymään kasvun uralla. Liikevaihtomme nousee tällä tilikaudella ensi kertaa yli 7M euron, ja olemme tällekin vuotta luoneet Kyrönmaan alueelle uusia työpaikkoja, eikä sopeuttamistoimiin ole ollut tarvetta! Tällaisena poikkeavana vuotena voin pitää sitä erittäin hyvänä saavutuksena, josta suurin kiitos kuuluu asiakkaillemme ja henkilöstöllemme! Terveellisellä liiketoiminnalla ja tänä vuonna tehtyjen noin miljoonan euron investointien jälkeen on hyvä lähteä tulevia haasteita kohti!

Tulevan vuoden suunnittelu tässä tilanteessa on varsin hankalaa odotettavista koronarokotteista huolimatta. Asiakkailtamme olemme saaneet arvioita tulevasta vuodesta ja monin paikoin odotukset ovat valitettavasti kovin epävarmoja. Nortech haluaa kuitenkin kasvaa ja kehittyä myös ensi vuonna! Olemmekin rekrytoineet loppuvuodesta uuden avainasiakaspäällikön, Thomas Nybergin, jonka kokemuksella ja kontakteilla Nortech lähtee hakemaan uusia asiakkuuksia sekä kehittämään nykyisiä yhdessä muun henkilöstön kanssa.

Tuleva vuosi tuo myös Nortechin organisaatioon muutoksia. Kuluvan vuoden jälkeen allekirjoittanut kohtaa uudet haasteet ja yrittäjä Jari Viertola palaa hoitamaan toimitusjohtajan tehtäviä. Lisäksi tulevana vuonna tullaan käynnistämään Nortechin johtoryhmälle koulutus, jonka tavoitteena on muun muassa omistajuuden jatkumo seuraavalle sukupolvelle. Allekirjoittaneen lähtöön ei liity minkäänlaista dramatiikkaa, vaikka kieltämättä tämä noin 3,5 vuotta Nortechilla tuntuukin näin jälkeenpäin kovin lyhyeltä. Näillä näkymin tulen kuitenkin jatkamaan Nortechin toiminnassa hallituksen jäsenenä. Olen syvästi kiitollinen Jarille siitä, että olen saanut mahdollisuuden työskennellä toimitusjohtajana ja oppia konkreettisesti johtamaan tehokasta ja koko ajan kehittyvää alihankintayritystä! Olen myös ollut erityisen onnekas siinä, että johtamassani yrityksessä on ollut näin hyvä ja ammattitaitoinen henkilöstö, jonka kanssa on ollut helppo työskennellä. Nortechin vahvat asiakkuudet ja hyvät yhteistyökumppanit ovat mahdollistaneet sen, että uusia asiakkuuksia on onnistuttu ajamaan sisään ja sitä kautta on saatu yritykselle sen haluamaa kasvua ja työpaikkoja lukumääräisesti heikosta koneistajatarjonnasta huolimatta.

On siis aika kiittää teitä kaikkia näistä kuluneista vuosista, KIITOS! Omalta osaltani ja koko Nortechin puolesta haluan toivottaa myös kaikille rauhallista ja rentouttavaa joulua lähipiirin keskellä sekä terveyttä ja menestystä tulevalle vuodelle!

Jorma Lähetkangas, toimitusjohtaja

Nortech Metal Oy

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.