OSA 1 Nortechin uudet asiakkuudet tutuksi - juttusarjasta

PEL-Tuote Oy – asiakaslähtöisyyys näkyy Nortechissa monella tapaa

Juttusarjassa esitellään Nortechin uudehkoja asiakkuuksia, joiden kaikkien kanssa olemme aloittaneet yhteistyön kuluneen kahden vuoden aikana. Nämä yritykset ovat PEL-Tuote Oy, Black Bruin Oy ja Ny-TEK Oy. Heille valmistettavat kappaleet sopivat hyvin Nortechin tuotantoomme, sillä niiden valmistusketjun toimintamalli täydentää hyvin aikaisempaa toimintaamme. Se tuo lisää kokonaistehokkuutta ja helpottaa tuotannonsuunnittelua.

PEL-Tuote Oy – asiakaslähtöisyyys näkyy Nortechissa monella tapaa

PEL-Tuote Oy on Rantasalmella sijaitseva maatalouskoneita valmistava yritys, joka työllistää n. 60 henkilöä, ja jonka tuotteita viedään jopa noin 50 eri maahan.

PEL-Tuote sai alkunsa 30 vuotta sitten niittosilppureiden torvista, joita tehtiin varaosiksi. Yrityksen perustajana toimi nykyisten omistajien isä Pekka Lappalainen. Varsinaisen sysäyksen uudenlaiseen yritystoimintaan synnyttivät kivenkeräyskoneet, joita yritys alkoi valmistaa vuonna 1997. Räätälöidyt kivenkeräyskoneet keräävät tehokkaasti kivet pellolta ennen kylvöä tai kylvökseltä ja ehkäisevät näin muiden peltokoneiden kulumista ja rikkoutumista. Peltokäytön lisäksi kivenkeräyskoneita voidaan käyttää teiden kunnostamisessa, golf-kentillä tai viherrakentamisessa. Nykyään Kivi-Pekka tuotemerkin alla on kivenkeräyskoneiden lisäksi lautasmuokkaimet, nurmijyrät ja multivaattorit.

PEL-Tuote lisäsi konetarjontaansa ostamalla Livakka liiketoiminnan vuonna 2013. Livakka lietevaunuja on valmistettu jo 1970-luvulta lähtien, ja se on tuotemerkkinä yksi tunnetuimmista Suomessa. PEL-Tuote onkin jatkanut vakaasti Livakan kehitystä ja tänä päivänä se voi tarjota asiakkailleen lietevaunun pienestä pintalevitysvaunusta aina isoihin ja korkeasti varusteltuihin urakointilaitteisiin. Usein Livakassa saattaa olla kiinni myös isokyröläisen Mäki-Reini Oy:n valmistama pumppu, joka muuten on myös Nortechin koneistama.

PEL-Tuotteen tunnuslause ”Suomalaista osaamista Suomen kivisimmiltä pelloilta” kuvastaa erinomaisesti yrityksen ajattelu- ja toimintatapaa. PEL-Tuote Oy:n toimitilat sijaitsevat Rantasalmella järvien ja peltojen keskellä. Kiviset pellot ja vaihtelevat korkeuserot luovat vaativan testiympäristön tuotteille jo suoraan tehtaan ovelta. Maatalouden tarpeet hyvin tunteva ammattitaitoinen henkilökunta sekä korkea käytettävien komponenttien kotimaisuusaste takaavat asiakkaille laadukkaan Suomalaisen tuotteen.

”Hyvät suhteet, samanlainen arvomaailma ja laadukas osaaminen olivat syitä, miksi PEL-Tuote Oy ja Nortech Metal Oy ovat aloittaneet yhteistyönsä vuonna 2019. Olemme tyytyväisiä yhteistyön kehittymiseen. Nortech on osoittanut asiakaslähtöisyyttään toiminnassaan myös siltä osin, että toimitettujen kappaleiden lisäksi, siltä on ollut viime kesänä edustus meidän yrityksemme triathlon-joukkueessa Joroisissa.” PEL-Tuotteen omistajaveljekset Jussi ja Mikko Lappalainen tarinoivat.

Lue lisää PEL-Tuotteesta  www.pel-tuote.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.