Blogi: Vahvan kasvun myötä kohti investointeja

Blogi: Vahvan kasvun myötä kohti investointeja

Kulunut vuosi on ollut Nortechille kiireinen. Ilman sitoutunutta henkilöstöämme tuo kiire olisi voinut muuttua hetkellä millä hyvänsä hallitsemattomaksi, mutta nyt tilanne on saatu pidettyä kurissa ja siitä koko henkilöstömme ansaitsee erityiskiitokset! Olemme onnistuneet ajamaan uusia asiakkuuksia sisään, kasvattamaan nykyisiä asiakkuuksiamme, rekrytoimaan uusia työntekijöitä ja kehittämään nykyisten työntekijöiden osaamista.  Samaan aikaan työmme on saatu pidettyä laadukkaana ja reklamaatiokulumme ovat laskeneet. Aina on varmasti vara parantaa, mutta tuolla reseptillä en pelkää yhtään sitä, etteikö kasvumme jatkuisi edelleenkin, vaikka markkinoilla epävarmuus tuntuu kasvavan.

Tänä vuonna Nortech on myös varmasti tehnyt oman osansa maailmanlaajuisissa ympäristötalkoissa, jonka mittasuhteet valitettavan moni mediaan haluava ihminen on kyllä lahjakkaasti unohtanut. Olemme siirtyneet öljylämmityksestä paikalliseen biolämpöön ja ottaneet käyttöön oman aurinkovoimalan. Olemme ottamassa halliin käyttöön parhaillaan myös led-valaistusta, joten aiommekin syödä kohta kotimaista joulukinkkua ylpeästi ja ihan puhtaalla omalla tunnolla.

Tulevanakin vuonna Nortech tulee tekemään kaikkensa sen eteen, että Suomessa ja Pohjanmaalla töitä riittäisi, eikä markkinoiden epävarmuutta lietsottaisi ainakaan meidän toimestamme. Aiomme tehdä tuotantoomme kovia investointeja, jotta kasvuumme löytyisi resursseja ja jotta tekemisemme kehittyy. Uusien koneiden lisäksi aiomme panostaa myös automaatioon, joka on varmasti elinehto kilpailukyvyn säilyttämiseksi tulevaisuudessakin. Henkilöstön osalta haluamme ennen kaikkea kehittää nykyisten työntekijöidemme osaamista. Erilaisten rekrykoulutusten, oppisopimusten, harjoitteluiden, kurssien ja työssä ohjauksen avulla haluamme olla ensi vuonna entistäkin viihtyisämpi ja haluttu työpaikka, jossa työntekijät pääsevät työskentelemään laadun vaatimin tavoin koko ajan kehittyvällä konekannalla.

Nämä kaikki vaativat meiltä työnantajana tekoja eikä pelkkä ”trendikäs” blogin kirjoittaminen asiasta auta. Omalta osaltani yritän pitää huolta yrityksemme sisäisestä sekä ulkoisesta viestinnästä. Johtamisvälineenä viestintä saakin mielestäni julkisuudessa aivan liian vähän huomiota. Itse pidän sitä yhtenä tärkeimpänä keinona asioiden viemisessä haluttuun suuntaan. Tuotantohalleissamme olevat info-tv:t päivitetään viikoittain ja niillä tiedotetaan väelle ajankohtaisista asioista, tämän blogin tyyppisillä julkisilla kirjoituksilla ja henkilöstölle joululahjojen yhteydessä jaetulla vuositavoitelistauksella pakotamme itsemme myös tekoihin. Jos mitään ei tapahtuisi, niin olisihan se ainakin allekirjoittaneelle pohojalaasittain ”helevetinmoonen häpiä”!

Haluan kiittää kuluneesta vuodesta asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä vielä kerran henkilöstöämme.  Tehdään yhdessä vuodesta 2020 meille kaikille menestyksekäs! Nortechilla työskennellään myös välipäivinä, mutta joulun pyhät on meidän kaikkien syytä käyttää hyödyksi. Keskitytään omaan itseemme ja läheisiin, unohdetaan stressi ja rentoudutaan. Olemme sen ansainneet!

Mukavaa joulun aikaa!

Jorma Lähetkangas

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.