Vuositavoitteet 2019 osa 4 – Yhteistä päämäärää kohti kulkeva motivoitunut henkilökunta

Vuositavoitteet 2019 osa 4 – Yhteistä päämäärää kohti kulkeva motivoitunut henkilökunta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olemme päässeet loppusuoralle Nortechin vuositavoitteiden tarkemmassa läpikäymisessä. Aikaisemmissa jutuissa vilahdellut osaava ja motivoitunut henkilöstö otetaan nyt suurennuslasin alle.

– Meillä on ollut onni saada sitoutuneita työntekijöitä ja haluamme pitää heistä huolta – kehittää ja haastaa sopivalla tavalla, kertoo yrittäjä Jari Viertola. Let´s Make The Future Together – tarkoittaa myös työntekemiseen liittyvää asennetta.

Jokainen saa olla sellainen kuin on

Nortechin työyhteisön rentous syntyy siitä, että jokainen saa olla sellainen kuin on. – Jos esittää jotain muuta, tulee ongelmia, sanoo toimitusjohtaja Jorma Lähetkangas. Naurahdan, ok, mitäs tuo tarkoitti. – Ei, en mene kyselemään aitouden perään. Tarkoitan, että kun saa olla on oma itsensä, voi käyttää kaiken energiansa oman työtehtävänsä toteuttamiseen, eikä roolin vetämiseen, selittää Jorma.

Aitous näkyy myös johtamisessa. Jorma käy joka päivä tuotannossa ja istuu viikoittain myös pääkonttorista kauempana olevan kiinteistön työhuoneessa. – Johtoamme on aina helppo lähestyä, sanoo työnsä äärestä viimeistelijä Joni Järvinen.

Viestivä henkilöstö ei turhaudu

Tai turhautuu, keksii ratkaisun ja ongelma selviää. Saan esimerkin: Joku oli (parin voimasanan saattelemana) kirjoittanut tussilla keittiövuorollaan tiskialtaan pohjalle työtään helpottavan ohjeen: ”Älä laita kuppia tänne vaan tiskikoneeseen.” Viestitään siellä missä pitää ja tavalla, joka ymmärretään. Info-tv:n kuvaan laitetaan iso hauiksen kuva, jos laatureklamaatioita ei ole tullut viikon aikana.

Henkilökunnalle jaetut vuositavoitteet perustuvat realismiin, sillä niin kauan, kun ihmiset tekevät työt, tapahtuu inhimillisiä virheitä. – Virheettömät tuotteet ja siten korkea laatu on tärkein mitattava asia, siksi se myös pidetään esillä jatkuvasti, korostaa laatupäällikkö Toni Lepistö.   

Joustava työaikakulttuuri

Nortechissa on yksi sääntö ylitse muiden: Kun työt tulee tehdyksi, voi työntekijä sopia työparinsa kanssa työajan sisällä liukumisesta. Esimiehelle toki tulee aina ilmoittaa.

Tuotanto pyörii kahdessa vuorossa, mutta työt pyritään järjestämään siten, että vain joka kolmas viikko olisi iltavuoro. – Näin voimme minimoida vuorotyön asettamia haasteita. Vapaata saa tilanteen niin vaatiessa, kun vain työ tulee tehdyksi, kuvailee tuotannosta vastaava Reima Pukkinen.

Tykyilyä

Joka kesä järjestään tyky-päivä. Tulevalle kesälle on suunnitteilla sen yhteyteen strategiapäivä. – En usko, että vain yrityksen ulkopuolelta voi saada ideoita toimintaan. Porukkaa kuunnellaan ja kaikki saavat antaa panoksensa yrityksen tulevaisuuden strategiaan, kertoo Jorma.

Uutta työvoimaa

Kasvava yritys tarvitsee myös lisää osaamista, ja Nortech pitää silmät auki työvoiman liikkeistä. Reittejä on monia. Balttian maista tulee konepaja-alalle työnvoimaa, ja jos henkilön ottaa henkilöstövuokrauksen kautta, se helpottaa joitakin mutkia. Tämä ei kuitenkaan isossa kuvassa ratkaise työvoimaongelmaa ja maksaakin yritykselle enemmän. Suuri kysymys on myös, saavutetaanko tällä tavalla vaadittavaa sitoutuneisuuden tasoa. – Tahtotilamme onkin löytää suomalaista osaavaa työvoimaa, toteaa Jorma.

Elina Jacklin / Sentra Way Oy

Vuositavoitteet 2019 -sarjan muut jutut:

Lisääntynyt tunnettuus

Kasvu ja sitoutuneet yhteistyökumppanit

Strategiset asiakkuudet

Tuotannolliset ja laadulliset tavoitteet 

Siirry ”Ajankohtaista”-sivulle

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.