Naiskoneistaja miesten keskuudessa

Naiskoneistaja miesten keskuudessa

Henkilöstövuokrauskumppaniltamme Go Onilta soiteltiin meille Nortechille loppukesästä potentiaalisesta koneistajasta. Kyse oli tällä kertaa Raudaskosken Miiasta, joka haastattelussaan vakuutti osaamiseltaan – ja ennen kaikkea asenteeltaan – sellaiselta, jonka kanssa oli helppoa päästä sopimukseen. Miialle annettiin perehdyttämisessä vähän huumorillakin vinkki, että näytähän nyt miehille kaapin paikka, ja käytä naisellista kädenjälkeä niin paljon kuin parhaaksi katsot.

Kaapin paikan Miia on näyttänytkin, kirjaimellisesti. Ensitöikseen hän siivosi työasemansa ja laittoi myös käytettävät hyllyt järjestykseen. Tuotannossa Miia on tällä hetkellä Nortechin ainoa nainen, vaikka on Nortechilla vuosien saatossa tuotannossa aikaisemminkin naisia työskennellyt. Jostain syystä ala on kovin ”ukkoontunut”, vaikka koneistus tarkkuutta vaativana ja siistinä työnä sopisi monelta osin erittäin hyvin myös naisille.

Miian aikaisempi työkokemus koneistamisesta oli tullut pääasiassa pystykaraisilta työstökeskuksilta, mutta Nortechilla hän on enimmäkseen käyttänyt tankoautomaateilla varustettuja sorveja. Heti alkuun on kuitenkin käynyt selväksi, että muun muassa kuvien luku Miialta onnistuu, olipa työstökone mikä vain. Miia on kiinnostunut alasta ja se näkyy.

”Miia on aidosti kiinnostunut tekemisistään, ja työteho on ollut hyvä ja säntillinen. On helppoa olla tyytyväinen Miian työskentelyyn.” kertoo Nortechin työnjohtaja Markus Koivisto.

Metallialalle Miia suuntautui aikoinaan siksi, kun halusi työelämässä haasteita ja tehdä käsillään töitä. Miian mielestä Nortechilla on hyvä työporukka ja hänet on otettu hyvin vastaan. ”On mukava huomata, että minuun suhtaudutaan tasavertaisesti, vaikka muut ovatkin miehiä. Nortechilla minua on opettanut useampi kollega, joten yksin ei ole tarvinnut jäädä asioita miettimään. ” Lopuksi Miia vielä toteaa, että hänen mielestään yleisestikin miesten kanssa on helpompi työskennellä kuin naisten. Kuulostaa siis siltä, että Nortech saa Miiasta iloa vielä pitkäksi aikaa. Näin me ainakin toivomme, vaikka kyllä tuonne halliin lisää naisiakin mahtuu!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.