OSA 3 Nortechin uudet asiakkuudet tutuksi -juttusarjasta

Ny-Tek Oy: Nortech mukana tuotekehityksessämme

Juttusarjassa esitellään Nortechin uudehkoja asiakkuuksia, joiden kaikkien kanssa olemme aloittaneet yhteistyön kuluneen kahden vuoden aikana. Nämä yritykset ovat PEL-Tuote Oy, Black Bruin Oy ja Ny-TEK Oy. Heille valmistettavat kappaleet sopivat hyvin Nortechin tuotantoon, sillä niiden valmistusketjun toimintamalli täydentää hyvin aikaisempaa toimintaamme. Se tuo lisää kokonaistehokkuutta ja helpottaa tuotannonsuunnittelua.

Ny-Tek Oy: Nortech mukana tuotekehityksessämme

Ny-Tek Oy on 2009 perustettu, Reisjärvellä toimiva innovatiivinen konepaja, jonka tuotteet ovat suunnattu maatalouteen sekä kiinteistöhuoltoon. Yritys sai alkunsa perustaja Toni Nybackan suunnittelemista Beltscoop-kuivikkeenlevittimistä ja Farmcrushher-vasaramurskaimista, joiden kysyntä markkinoilla pakotti yrityksen satsaamaan entistä enemmän myös tuotantoon.

Vuonna 2016 Ny-Tek osti Vieskan Metallilta lana-liiketoiminnan. Tällöin myös Ny-Tekin omistuspohja laajeni ja Jari Huotari siirtyi Vieskan Metallilta Toni Nybackan yhtiökumppaniksi. Vieskan Metallin tuotemerkki ei kuitenkaan kuulunut liiketoimintakauppaan, vaan Ny-tekin valmistamat lanat myydään tänäkin päivänä Wieska-nimellä. Mallit ovat edelleen pitkälti Vieskan Metallin peruja, mutta lanamallistoa on karsittu mm. mekaanisten lanojen osalta ja yritys on keskittynyt erityisesti suurempiin hydraulisiin lanamalleihin. Tuotekehitystä vanhoihin, uusia lanamalleja ja niihin saatavia lisävarusteita Ny-Tek on koko ajan kehittänyt kunnianhimoisesti.

Vuonna 2018 Ny-Tek oli jälleen liiketoimintakaupoilla ja osti Wieska-tuoteperheeseen lisäksi Näppä-linkojen tuoteoikeudet Leppävirralta. Linkoja on kehitetty lanojen tavoin ja Wieska-tuoteperhe tarjoaakin tällä hetkellä yritykselle hyvät avaimet kasvuun.

”Olemme kasvaneet voimakkaasti yrityksenä ja Suomessa meillä on jo tunnettu jalansija markkinoilla. Vientimarkkinat ovat seuraava tavoitteemme ja ensimmäisiä kauppoja vientiin on jo tehtykin. Vientiin mentäessä tuotteen laatu korostuu ja tuotekehityksen on oltava koko ajan ns. ajan hermolla. Tuotekehitys onkin selkeä vahvuutemme ja Nortechin kanssa olemme onnistuneet hyvien suhteiden kautta luomaan yhteistyön, jossa voimme tehdä yhdessä myös tuotekehitystä erityisesti koneistettavien nimikkeiden osalta. Tämä taas auttaa meitä siinä, että tuotteet ovat laadukkaampia ja niitä on helpompi valmistaa, jolloin se näkyy myös hinnassa.” Ny-Tekin omistajat Jari Huotari ja Toni Nybacka summaavat.

Lue lisää Ny-Tekistä

www.nytek.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.